Sensei Gym: The making of – Osa 1

Sensei Gym: The making of – Osa 1

Julkaistu: 18.10.2015


Kuukauden verran hiljaisuutta bloggaamisessa ja syynä siihen ajankäytön priorisoiminen. Paljon on muutoksia tapahtunut tämän kuukauden aikana eivätkä ne vieläkään ohitse ole, mutta selvästi jo voiton puolella sentään.

Muutto uuteen osoitteeseen tapahtui 1.10.2015 ja siinä samalla yhden pitkäaikaisen unelman toteuttamisesta tuli mahdollista… oma sali. Tosin se olikin yksi oleellisista kriteereistä uuden osoitteen valinnassa, että riittävästi sopivaa tilaa kyseiseen toimintaan on löydyttävä. Nyt sitä löytyy 30 m2verran. Juuri sopiva määrä, että on kotoisa tunnelma, mutta kaiken oleellisen saa kuitenkin loistavasti mahtumaan ja vielä jää tilaa temmeltää.

Tarpeeksi pinta-alaa, riittävä huonekorkeus, sopivat lattia- ja seinämateriaalit, lämmitysmahdollisuus, ilmanvaihto… siinä muutamia reunaehtoja onnistuneelle saliprojektille. Tarvittavaa salikalustoa tuli hankittua useammasta paikkaa, koska minulla oli todella selkeät laatuvaatimukset mitä ja millaista haluan, mutta kuitenkin myös budjetti mihin sellaiset pitäisi saada mahtumaan. Kalleinta mahdollista ei oikeastaan edes ole tarvetta saada, mutta halvin mahdollinen taas on ihan täyttä roskaa. Huonoa laatua en edes harkinnut, koska tavoitteena kuitenkin on laadullisesti ammattimaiseen käyttöön soveltuva sali. Olen lopputulokseen tyytyväinen, koska en joutunut tekemään ensimmäistäkään kompromissia, vaan kaiken sen sain mitä olin halunnutkin.

Ensimmäinen asia, mitä aloin kuntoon laittamaan, oli sopivan kokoinen ja riittävän tukeva nostolava. Rakenteen oli oltava sen verran tukeva, että siinä voisi paukuttaa lattiaan minkälaisia kuormia tahansa.

IMG_4322

Pohjalle kakkos-nelosia ohuemmalle kyljelleen pystyyn noin 5 cm jännevälillä… toisin sanoen jokainen lankku on yhtä leveä kuin sitä seuraava ja edeltävä tyhjä tila. Pariin kohtaan tuli kolme lankkua rinnakkain. Ne ovat ne kohdat mihin räkki tullaan ruuvaamaan kiinni lavaan.

IMG_4324

Pattinkien päälle 15mm filmivaneria liukas puoli alaspäin. Filmivanerin päälle salikäyttöön tarkoitettua Ever Roll kumimattoa. Matolla 8 mm paksuutta ja painoa 8 kg/m2. Nostolavalla matto tuli ruuvattua kiinni reunoistaan, niin en katsonut tarpeelliseksi alkaa liimailemaan.

IMG_4325

Puutavaran liikuttelu ja leikkaaminen sujui suorastaan mukavasti, vaikka oman aikansa otti sekin. Mutta kun yhden mattorullan paino on alkujaan 155kg ja kaksi rullaa minulla niitä tuossa oli, niin voin sanoa, että alkoi jossain kohtaa ihan treenistä käydä niiden liikuttelu, leikkaaminen ja levittely. Ja samalla kivulla siinä tuli sitten koko salin lattia kyseisellä kumimatolla päällystettyä.

IMG_4333

Rautaa levypainojen muodossa löytyy tällä hetkellä 365kg ja lisää hankitaan, jos tarvetta ilmenee. Kovien kyykky ja maastaveto-sarjojen välissä näkö hämärtyy eikä ymmärrys muutenkaan ole parhaalla mahdollisella tasolla, niin katsoin tarpeelliseksi värikoodatut täysikokoiset levyt, vaikka ko. levypainosarjassa sininen 20kg levy on käytännössä samanhintainen kuin musta 25kg painoinen.

levypainot

Täytyyhän vapaat painot hyvässä järjestyksessä kuitenkin pitää, niin kakkos-nelosesta ja vanhasta 25mm vaatekaapin putkesta saa ihmeitä aikaan. Vähän maalia pintaan, niin kyllä tuli nätti. Varmasti pitää pystyssä nuo noin 200kg mitä siihen laitoin roikkumaan. On muuten yllättävän haasteellista saada porattua kahteen lankkuun yhteensä 6 reikää siten, että ne osoittavat kaikki samaan suuntaan. Kyllähän reiät samalle kohtaa ja korkeudella saa, mutta joka suuntaan suoraan poraaminen vapaalla kädellä ei aivan 100% täydellisesti mennyt. Onneksi tarpeeksi voimaa ja vasara auttoivat saamaan putket kuitenkin hyvin paikoilleen… eipä tarvitse niitä liimailla tai ruuvailla, vaan pysyvät kyllä paikoillaan ihan kitka- ja puristusvoimalla.

levypainoteline

Puutavaran hinta 10e (meni tasan 5 metriä), ruuveista pari euroa, putkella ei mitään muutakaan käyttöä ollut ja maalikin on pyörinyt nurkissa jo useita vuosia, niin sovitaan koko hökötyksen materiaalien hinnaksi alle 15 euroa.

En kerrokaan heti kaikkea hauskaa, vaan palataan asiaan tulevissa blogi-päivityksissä, kun Sensei Gym alkaa saada ensimmäisen vaiheen lopullisen muotonsa…

arnold

 

Laitan jakoon jos tykkäsit!Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email

Sensein uutiskirje

Tilaa ilmainen uutiskirje, niin saat kätevästi tiedon uusista blogi-kirjoituksista, nettiartikkeleista ym. oleellisesta mediasisällöstä ja informaatiosta suoraan sähköpostiisi noin pari kertaa kuukaudessa. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita mihinkään ja voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhteistyökumppanit