Sensei Gym: The Making of – Osa 5

Sensei Gym: The Making of – Osa 5

Julkaistu: 18.5.2016


Vuorossa on valmentajan oman Sensei Gymin tekovaiheista kertovan sarjan viimeinen osa. Nyt voi sanoa, että kaikki kalusto on salilla mitä olen tänne ollut aikeissakin hankkia… eli on vähän niin kuin valmista. Ainakin niin valmista kuin oma kotisali ikinä voi olla. Ainahan sitä nyt vähän jotain joskus saattaa tulla mieleen…

Varsinainen saliesittely tulee sitten vielä  jossain kohtaa eli tehdään videokierros salilla, mutta sen vuoro ei ole vielä, vaan pidetään jännityksessä.

Barbarian Linen reiden ojennus- / koukistuslaite on ollut salilla tammikuusta asti, joten aloitetaan siitä. Ainakin tarkoitus olisi, että tämä laite on vain väliaikaisratkaisu, koska se mitä todella haluaisin on painopakallinen vastaava laite. Mutta ne maksavat uutena tonneja eikä vieläkään ole kohdalle osunut käytettyä sellaista, mikä täyttäisi ne vaatimukset mitä minulla on ko. laitteen suhteen.

Tämä kyseinen laite ajaa kyllä hyvin asiansa, joten saapa nähdä kuinka väliaikainen se tulee sitten loppupeleissä olemaan. Ojennuspuoli pelaa todella hyvin. Koukistuksessa saa voimakäyrän / liikeradan paremmaksi, kun korottaa sitä päätä laitteesta missä pää on noin 15-20cm. Muuten loppuu vastus liian aikaisessa vaiheessa, kun painovoima nyt vetää vapaata painoa aina vain suoraan alaspäin ja tuossa vipuvarsi ylittää pystysuoran muuten liian aikaisin. Toinen ratkaisu on laittaa vastuskumi nappaamaan sopivassa kohtaa liikerataa kiinni, niin saa supistuksenkin kunnolla kuormitettua.

SSB

Jalkatreenejä monipuolistamaan salilta löytyy myös Safety Squat Bar eli SSB-tanko. Omalla kohdallani tosin suurin kuormitus tällä tangolla tulee keskiselkään… mikä on yksi tangon tarkoitus. Toisin sanoen tanko yrittää koko ajan vetää nostajan selkää pyöreäksi ja sitä vastaan pitää sitten taistella. Tietty käsillä voisi laittaa kahvoista enemmän vastaan, jolloin selän kuormitus jäisi pienemmäksi, mutta mitä hauskaa siinä sitten olisi. Itselläni ei tavallisella tangolla kyykkääminen olkapääongelmia aiheuta, mutta kaikille niille kenellä aiheuttaa on tämä tanko hyvä vaihtoehto.

vatsalauta

Vanha kunnon old school vatsalauta… tästä minä tykkään. Sit-up liikkeistä vatsatreeninä voi olla montaa mieltä, mutta omalla kohdallani olen niillä aina hyvää tulosta saanut aikaan. Lauta sellaiseen kulmaan, että pää on lähes kokonaan alaspäin, niin siinä pääsee tekemään sellaista Rocky-treeniä keskivartalolle, että kyllä tietää tehneensä. Se on taitolaji miten liikkeen saa menemään enemmän vatsalla ja vähemmän lonkankoukistajille. Lisäksi tässä onnistuu ”reverse crunch” eli pää onkin ylöspäin ja polvia / lantiota rutistetaan kohti ylävartaloa.

Halusin kyseisen lautamallin, koska tässä pääsee kätevästi tekemään muitakin liikkeitä. Tätä vatsalautaa pystyy käyttämään myös alaviistopenkkinä mm. rintapunnerruksissa, flyesseissa, ranskalaisissa punnerruksissa, pull over liikkeissä ym. Lisäksi tässä pystyy tekemään takareisille Glute-Ham-Raise liikkeen (kuvassa). Mikä siis on käytännössä maailman kovin versio reisikoukistuksesta kun sääri pysyy paikallaan ja loppukroppa liikkuu, kun yleensähän se menee reisikoukistuksissa juuri toisin päin.

takaseinä

SALIKALUSTO:
Power rack voimateline
Ylä-/alatalja yhdistelmä
Ristikkäistalja
Jalkaprässi / Hack-kyykky / Pohjekone yhdistelmälaite
Reiden ojennus- / koukistuslaite
Säädettävä tasa/vinopenkki (0-90°)
Vatsalauta / alaviistopenkki / GHR
2 x normaali 20kg tanko, SSB-tanko, 12kg suoratanko, 10kg mutkatanko
Levypainoja yhteensä 365kg
Käsipainoja 25 paria, 1kg – 60kg + magneettipainoilla kaikki välikoot
Dippikahvat räkkiin, Leuanvetotanko räkissä + ristitaljassa
Taljakahvoja, taljatankoja, taljaremmejä, lisäpainovyö ym.
Vastuskumeja, ketjuja, voimapyörä, jumppamattoja ym.
Spinning-pyörä, nyrkkeilysäkki
Iloista mieltä ja treeni-intoa…

Sellainen siitä kotisalista sitten tuli… erittäinen tyytyväinen olen ollut. En ole omia treenejäni millään kaupallisella salilla tehnyt kertaakaan sitten viime vuoden lokakuun jälkeen. Ei ole ollut tarvetta, vaan kaiken olen pystynyt omalla Sensei Gymillä tekemään. Ja sehän tämän rakentamisessa ideana olikin, että rajallisesta tilasta huolimatta salista tulee sellainen kokonaisuus, että siellä pystyy treenaamaan tehokkaasti ja monipuolisesti kaiken.

Tässä vielä linkit kaikkiin aikaisempiin osiin.
Sensei Gym: The Making of – Osa 1
Sensei Gym: The Making of – Osa 2
Sensei Gym: The Making of – Osa 3
Sensei Gym: The Making of – Osa 4

Ja videoesittelyn lupaan… tämän vuoden aikana 😀

Laitan jakoon jos tykkäsit!Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email

Sensein uutiskirje

Tilaa ilmainen uutiskirje, niin saat kätevästi tiedon uusista blogi-kirjoituksista, nettiartikkeleista ym. oleellisesta mediasisällöstä ja informaatiosta suoraan sähköpostiisi noin pari kertaa kuukaudessa. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita mihinkään ja voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhteistyökumppanit